Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση έπληξε την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας

  • Καμία προσδοκία για λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση έπληξε την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας



«Η νέα κυβέρνηση έπληξε την τάση βελτίωσης στην οικονομία της Ελλάδας» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο γερμανός υπουργός σημείωσε ακόμη ότι κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς θα υπάρξει συμφωνία για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ πογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσδοκία για λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι «φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

«Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει επίλυση του θέματος βοήθειας στην Ελλάδα έως τις 24 Απριλίου.

«Διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εάν υπάρχει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι η λεγόμενη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου