Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Αν βρείτε χρήματα στο Πεκίνο ή τη Μόσχα να τα πάρετε!!!!!!!!!!

ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ Ενα ακόμη μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στην Ουάσινγκτον, όπου μίλησε απόψε και ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Αν βρείτε χρήμαρτα από αλλού, από το Πεκίνο, είτε τη Μόσχα, την Ουάσινγκτον ή τη Νέα Υόρκη, να δανειστείτε. Εμείς θα χαρούμε» δήλωσε ο κ.Σόιμπλε με διάθεση περιπαικτική, καθώς ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει προβλήματα να βρει δανειστές εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πάντως ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να πετύχει.
Σόιμπλε: Αν βρείτε χρήματα στο Πεκίνο 'η τη Μόσχα να τα πάρετε
«Θέλετε χρήματα; Βρείτε τα 200 δισ. από αλλού και εμείς θα χαρούμε» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώπιον της εκδήλωσης του ινστιτούτου Brookings και πρόσθεσε: «Αν οι Ελληνες βρουν τα χρήματα αυτά, είμαστε σύμφωνοι να τα πάρουν...»

Ο κ.Σόιμπλε, εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει δυσκολίες να βρει διεθνείς δανειστές εκτός Ευρώπης και ΔΝΤ, είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την παροχή χρηματοδότησης στην Ελλάδα έως το 2020...

Και σημείωσε: «Αν βρείτε χρήματα από αλλού, από το Πεκίνο, είτε τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον ή τη Νέα Υόρκη να δανειστείτε. Εμείς θα χαρούμε... Αλλά είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που θα σας δανείζει ποσά ύψους 200 δισ. ευρώ» ανέφερε σκωπτικά.

Στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι απόφαση των Ελλήνων αν επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρώζωνη και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του ότι αν η Ελλάδα δεν επιθυμεί χρήματα από τους δανειστές της, κανείς δεν θα την αναγκάσει να τα πάρει. «Η Ελλάδα πρέπει να εμφανίσει αποτελέσματα αν επιθυμεί την εκταμίευση των χρημάτων, όχι σε επίπεδο 100%, αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να εκπληρώσει το 100% των όσων της ζητούνται», υπογράμμισε.
Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός είπε χαριτολογώντας πως δεν θα άλλαζε τη θέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε επίσης στο Ινστιτούτο. "Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα είναι αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις. Δεν θα άλλαζα ποτέ τη θέση μου με εκείνον".

Ερωτηθείς, τέλος, εάν η γηραιά ήπειρος είναι πλέον αρκετά ισχυρή για να χάσει ένα κράτος-μέλος της, ο κ. Σόιμπλε μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του, τόνισε πάντως πως ό,τι κι αν συμβεί στην Ευρώπη δεν θα αφήσουμε να τεθεί σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και πως εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει το τι θα συμβεί.
Ο ίδιος δήλωσε πως η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος και πως οι συμφωνίες πρέπει πάντοτε να γίνονται σεβαστές.
ΕΘΝΟΣ on line, 16/04/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου