Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Αλμα με δεμένα μάτια η διαπραγμάτευση» γράφει ο Μηλιός - αντίδραση από Φλαμπουράρη

«Αλμα με δεμένα μάτια η διαπραγμάτευση» γράφει ο Μηλιός - αντίδραση από Φλαμπουράρη 
Σαφείς αποστάσεις από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου με το Eurogroup έλαβε με νέο άρθρο του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Μηλιός. Το άρθρο έχει αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Μηλιού και φέρει την υπογραφή του ιδίου καθώς και των Σπύρου Λαπατσιώρα και Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Ηδη μάλιστα προκάλεσε μια πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη.



Μιλώντας στο Mega ο Αλ. Φλαμπουραρης είπε ότι δεν θεωρεί καλό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα στέλεχος που είναι ακόμη υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.

Ο Γιάνης Μηλιός χαρακτήρισε στο άρθρο τη συμφωνία ως «ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος», ενώ η διαπραγμάτευση περιγράφεται ως «άλμα με δεμένα μάτια»!

Μάλιστα στο άρθρο επικρίνεται εμφανώς ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών (βλέπε Γ. Βαρουφάκης) προσήλθε στη διαπραγμάτευση, καθώς γίνεται λόγος για «αντιφατικές τακτικές».

Επί παραδείγματι αναφέρεται «η απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση. Ακόμη και στο Παράρτημα που δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ ως τεχνική σύνοψη φαίνεται το επιφανειακό επίπεδο. Επιπλέον, σε αυτό γίνεται η κρίσιμη παραδοχή ότι η βιωσιμότητα του χρέους συνδέεται με τα πρωτογενή πλεονάσματα (θέση που συνιστά σημαντική στρατηγική υποχώρηση)» σημειώνεται στο άρθρο.

Επιπροσθέτως καυτηριάζεται η σημασία που έδωσε η κυβέρνηση στην «επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος».

«Φάνηκε ότι η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ από τη στιγμή που όλο το Σαββατοκύριακο ασχολήθηκε η κυβέρνηση με το να καθησυχάζει τις αγορές που θα άνοιγαν την Δευτέρα, γεγονός που σηματοδότησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σταθερή τακτική διαπραγμάτευσης (και φυσικά στην ίδια συνάντηση ακόμη και σε μη έμπειρους παρατηρητές φάνηκε ότι δεν υπάρχει και ομάδα ισότιμων κυβερνητικών μελών στη διαπραγμάτευση).

» Είναι εύκολα κατανοητό πώς αυτή η κακά στημένη διαπραγμάτευση, παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια. Επίσης, οι διαφορές και οι κακοί χειρισμοί και οι μετατοπίσεις έδειξαν στους εταίρους ότι η ελληνική πλευρά είναι επιδεκτική χειρισμών» υπογραμμίζουν μεταξύ πολλών άλλων οι τρεις συντάκτες του άρθρου.



02/03/2015 19:25
EXOUME NA AKOUSOUME MARXISTIKES PAPARIES POU THA PAEI SUNEFO
Πάνος/ Αννόβερο
02/03/2015 13:06
Ο Δραγασάκης το ομολόγησε, μας είπαν η υπογράφετε νέο μνημόνιο η πάτε σε χρεοκοπεία. Και μίλησε για τις πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση. Και ερωτώ ... ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΡΑΓΕ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ??? ΤΟΥ ''ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ'' ΤΟΥ ''ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ'' ΤΟΥ ''ΠΡΟΔΟΤΗ'' ΛΕΩ ... ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ !!!... ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ !!! η μήπως του είπαν πέστω κι έγινε ;;; κ. Δραγασάκη. η υποκρισία σας δεν έχει όρια ...
Πάνος/ Αννόβερο
28/02/2015 11:51
Βρε δεν την γλιτώνετε, Θα λέτε Γιώργο Παπανδρέου και θα κλαίτε, από συστάσεως Ελληνικού κράτους ο μοναδικός που είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό:Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και χρειάζεται χτίσιμο από τα θεμέλια. Υπάρχει πολίτης που δεν το γνωρίζει; Οι ρέγγες είδη σας κλαίνε αλλά γευτείτε για άλλη μια φορά τον λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα που σας δουλεύει ψιλό γαζί.
δρ
01/03/2015 19:45
Ο ορισμος της ύβρεως: "Απο συστασεως ελληνικου κρατους"! Ο ορισμος της αντιφασης: "διεφθαρμενη χωρα που χρεαιζεται χτισιμο"-το χτισιμο ομως προυποθετει γκρεμισμα/ξηλωμα. Ε, αφού "δεν την γλυτώνουμε" και κάποια είδη (εκτος κι αν εννουσατε "ηδη") ρέγγας μας κλαίνε, ας γευομαστε "τον λαικισμο του Τσιπρα" μεχρι να χορτάσουμε. Εν τω μεταξυ, εκει στη θαλπωρη και την ανυποκρισια του Αννοβερου που διαγετε, ψαξτε να βρειτε ποιός ήταν υφυπουργος Νεας Γενιας από το 1982 (και φροντιζε να φτιαξει αυτο που σημερα καταγγελει ως διεφθαρμενη χωρα) σε κυβέρνηση που στήριζε και η "Αυριανη" (αφου μιλαμε για λαικισμο)......
Νταίζη Μπλουμ!
27/02/2015 00:39
Μήπως ειναι στην καρακοσμάρα του;
ΑΝΤΟΝΙΟ
26/02/2015 23:15
ΚΥΡΙΕ ΜΗΛΙΕ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ, ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.....ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ....1000% ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ, ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,(Μ ΑΥΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ), ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΑΕΙ.....!!!!ΑΛΛΙΩΣ......ΚΟΥΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ "ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ"...!
Μας κλαινε οι ρεγγες!
01/03/2015 10:28
Εννοεις, οτι η "δοση" που "αναγκαζομαστε" να ζητησουμε μεσω της Παρατασης του προγραμματος(πρωην μηνονιο) θα εχει να κανει με τις συνταξεις;... Δεν καταλαβες! Τους τοκους τους θελουν να παρουν μεσα απο τη "δοση" που μας υποχρεωνουν να ζητησουμε και την οποια θα μας δωσουν μονο αν ειμαστε "καλα παιδια" και προχωρησουν οι "μεταρρυθμισεις" για να μας τα...ξαναπαρουν. "Και κερατας και δαρμενος"...Παντως, καμια σχεση με συνταξεις!
Ουδετεροτητα
26/02/2015 22:04
Νομιζω πως ολοι μας πρεπει να κραταμε ουδετερη σταση σε ολους και σε ολα...με την εννοια οτι δεν πρεπει να φανατιζομαστε με την νεα κυβερνηση,διοτι υπαρχει πιθανοτητα να θελουν να μας παρουν ολοκληρωτικα με το μερος τους και να περνανε ησυχα και αθορυβα...και με την εμμεση συγκαταθεση μας οτι θελουν οι ευρωπαιοι δια μεσου της κυβερνησης...ας ειμαστε επιφυλακτικοι κανεις απο οσους ειναι στην τηλεοραση δεν μιλαει σε εσενα τον ιδιο...αλλα σε μια μαζα...σε μια κοινη λογικη...την οποια εχουν την δυνατοτητα να την μεταβαλλουν...δεν θελω να μακρογορησω,,,
TASOS
02/03/2015 12:32
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ
ΟΞΑΠΟΔΩ
26/02/2015 21:51
Τελικά εκεί που περιμέναμε να έρθει η ελπίδα, πρώτα έσκασε μύτη ο Καμμένος και όπως πάμε οπου ναναι έρχεται και το ξύλο. Μιλάμε για πολύ ξυλο.....
Ο ΔΙΚΑΙΟΣ
26/02/2015 21:37
Τι σχόλιο να κάνεις όταν ο Μηλιός λέει αυτά; Εγώ πάντως . . . "ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ"
ALLERGIC TO HYPOCRISY
26/02/2015 17:30
ΧΑΙΡΕΤΙ$ΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΚΣΝΤΑΑΝΤ..........
Σ Α Ν
26/02/2015 16:49
Μηπως πρεπει να ''ανησυχησουμε'' οτι αυτην την αναλυση των νεων ''συμφωνιων'' της κυβερνησεως επρεπε να την κανουν και να την δημοσιευσουν οι οικονομικοι αναλυτες του ΚΚΕ , αλλα πρωτιστως της Ν.Δημοκρατιας και ιδιως του Πασοκ του Β.Β και του Δηκισο του κ. ΓΑΠ , που εχει και πολλους φιλους οικονομολογους καθηγητες διαφορων πανεπιστημιων . Εν τελει θα ειναι δυσκολος -αν επιχειρηθει- ο αντιλογος των κ.κ. Τσιπρα και Βαρουφακη στις καταμαρτυριες των κ.κ. Μηλιου και Λαπατσιωρα, οι οποιοι φυσικα θα πρεπει να μας αποδειξουν οτι δεν ειχε δικηο η μακαριτισα Θατσερ, που ειπε οτι ο καλος Σαμαρειτης ηταν καλος, γιατι ειχε χρηματα- αν εχουν διαβασει την σχετικη παραβολη της διασκαλιας του Ιησου μας-, γιατι ''δει δη χρηματων και ανευ τουτων ουδεν γενεσθαι των δεοντων, ω ανδρες Αθηναιοι''
andreas
26/02/2015 14:50
KALA TI PERIMENETE KAI KALYTERA? ASTEIA LETE? ME POIA OIKONOMIA? 8A VGOUME DYSTIXOS EKTOS EURO. AYTO EINAI SYGOURO.
Γιάννης Χ.
26/02/2015 14:15
Οι κύριοι των οικονομικών από το επιτελείο το ΣΥΡΙΖΑ που τους προβάλετε για μεγάλους οικονομολόγους είναι για φτύσιμο σαν Επιστήμονες! Πιος σοβαρός δημοσιογράφος έψαξε να δει πόσοι έχουν κάνει παραπομπές στα λεγόμενα επιστημονικά άρθρα που έχουν γράψει αλλά κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν τους έχει κάνε αναφορά; Σταματήστε να ασχολείστε με τους άσχετους σε θέματα οικονομικών γιατί ο Βαρουφακης και ο Μηλιός μόνο στους ανειδιους έχουν την επιρροή τους. Κατα τα αλλα, το μεγάλο μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων πιστεύει στους άχρηστους και τους εμπιστεύεται!
ΑΝΤΟΝΙΟ
26/02/2015 23:19
ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΗ Χ....ΑΛΛΑ "ΨΗΦΙΣΤΙΚΑΝ".....ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...!ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ??? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ........!!ΥΠΑΡΧΕΙ??? Εγώ βλεπω...ΑΔΙΕΞΟΔΑ....!!ΟΙ "ΘΕΩΡΙΕΣ" ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ, Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΑΙΑΙΑΙΑ....!
ΑΚΗΣ ΡΟΔΟΣ
26/02/2015 13:25
'Eχει πάρει χαμπάρι ο κος Μήλιος ότι ανήκει σε αυτό το κόμμα?!? Δηλαδή, ότι και να λέει (μπλα, μπλα, μπλα) είναι μέρος της κυβέρνησης, άρα ένας από αυτούς που μας κυβερνάν?!?
ΧΡΗΣΤΟΣ
26/02/2015 13:17
Έμπλεοι αλαζονίας, ανοησίας και αφροσύνης, φαντασιωνόμενοι τις δεινότητες του Spider-Man, ξεκινήσατε ήδη το άλμα στο κενό... Τώρα όμως που διαπιστώσατε και τα "δεμένα μάτια σας", ό εστί μεθερμηνευόμενον "την τύφλα σας", είναι αργά για δάκρυα... Μετά την απομάκρυνση εκ του "ταμείου" ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι δεν παίρνετε μαζί σας, στο κενό και στην ξεφτίλα της χρεοκοπίας, μόνο τους εθελοτυφλούντες που σας ψήφισαν, αλλά όλη την κοινωνία...
Ζώης
26/02/2015 12:42
Αει μωρή που μου βγαλες και γλώσσα επειδή δεν έγινες επίτροπος.
MGStyl
26/02/2015 12:04
Τι φτωχεια στην Ελλαδα και Πλουτο στην Ελβετια εχουν ορισμενοι,οχι ολοι, αναμεσα τους και ο Κυριος; Ειχα την εντυπωση οτι με τον κ. Βαρουφακη ειχαμε πιασει πατο στην Επιστημη της Οικομιας. Ο κος Μηλιος ειναι αξεπεραστος. Μας περιγραφει τα παντα,με τετοια λεπτομερεια,που μας προκαλει συγχυση. Φανταστειτε ποση απο δαυτη,εχει στο κρανιο του;

όλες οι τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου