Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ…



Ωραίες εκθέσεις γράφει ο λογογράφος του Τσίπρα. Όχι για άριστα βέβαια, αλλά καλές. Ωστόσο, δεν μπορεί αυτές οι εκθέσεις να είναι αντιπροσωπευτικές ενός πρωθυπουργού που θέλει ν’ αλλάξει τη χώρα. Είναι εκθέσεις γυμνασίου. Δεν θα σταθώ στην υποκριτική συμπεριφορά του Τσίπρα που ενώ έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, εντούτοις παρακολουθεί πολύ στενά όλες τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν τον δείχνουν να παρακολουθεί πότε τα Θεοφάνεια και πότε τον Επιτάφιο, σα να βρίσκεται έξω από τα νερά του.

Εάν είναι άθεος δεν υπάρχει λόγος να αρπάζει τις ευκαιρίες των χριστιανικών εορτών για να δείξει κάτι που δεν αισθάνεται. Γιατί άραγε «η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή»;;; Επειδή στη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ένα αρρωστημένο συνονθύλευμα ακροδεξιών, δήθεν αριστερών και ακροαριστερών που δεν μπορεί να βρει την κοινή συνισταμένη για να κυβερνήσει;;;; «Τα πρώτα βήματα» αυτής της κυβέρνησης είναι βήματα μεθυσμένων ανθρώπων, που κρατούν το τιμόνι και εμείς που είμαστε επιβάτες κινδυνεύουμε.

Ο Τσίπρας είπε τη λέξη «ενωμένοι»! Το τραγικό στην περίπτωση αυτή είναι πως ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν ό,τι ήταν δυνατό τα τελευταία χρόνια για να διχάσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος σήμερα δεν είναι ενωμένος και όσο δεν είναι ενωμένος δεν υπάρχει περίπτωση «να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας»!!
Είπε: «Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη αρχή. Έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φτάσουμε ως το τέρμα…».

Το ερώτημα είναι για ποια αρχή μιλάει;;; Περίπου τρεις μήνες τώρα και αυτό που έχει γίνει μοιάζει σα να έχουν μπει γουρούνια μέσα σ’ ένα χωράφι σπαρμένο και το έχουν κάνει… γης Μαδιάμ!!!!!
Κι όσο για το τέρμα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί δεν καταφέρνουν να δείξουν τι θέλουν να επιτύχουν. Κι αυτό δεν είναι μονάχα το δικό τους δράμα αλλά είναι το δράμα του ελληνικού λαού που έχει αυτούς για κυβερνήτες.

Ο κύριος Τσίπρας όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Πάει και στην Εκκλησία, παρακολουθεί [υποτίθεται] με κατάνυξη, συναντιέται με επισκόπους και αρχιεπισκόπους, για να αλιεύσει ψήφους. Κι αυτό είναι δηλωτικό των προθέσεών του να προχωρήσει κάποια στιγμή, πρόωρα, σε εκλογές, όσο κι αν διαψεύδεται από τον Γαβριήλ. Αν έχει το σθένος ας δηλώσει με παρρησία ότι δεν τον ενδιαφέρει η Εκκλησία και οι εκδηλώσεις της και πάει έτσι για το έθιμο. Κι ακόμα, εκείνη η περιβόητη θέση για τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας, ξεχάστηκε;;; Όπως η απλή αναλογική που μπήκε κι αυτή στις καλένδες… Όμως η υποκρισία είναι συνώνυμο του χαρακτήρα του. Το ψέμα και η υποκρισία.
Αυτές τις μέρες που πήγε στην Εκκλησία θα άκουσε το περίφημο
«Οα μν, γραμματες
κα φαρισαοι ποκριταί»
αλλά αμφιβάλλω αν το έχει καταλάβει...



«λα τ ργα τους τ κάνουν γι τ θεαθναι. Φαρδαίνουν τ φυλαχτά τους κα μεγεθύνουν τν ποδόγυρο τν φορεμάτων τους. πως κάποιοι δένουν μία κλωστ στ δάχτυλο, γι ν μν ξεχάσουν κάτι, τσι κα ατοί, γι ν μν ξεχνον τάχα τς εεργεσίες το Θεο, γράφουν σ μεγέθυνση ρητ στ φορέματά τους, γι ν φαρμόζουν τάχα τ θέλημα το Θεο, λλ στν πραγματικότητα γι ν φαίνονται εσεβες στος νθρώπους. Τ νηστεία τ φιλανθρωπία τν προσευχ κα λα τ ερ πράγματα τ κάνουν χι γι τ Θεό, λλ γι ν θαυμάζονται».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου