Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;;;



Πρωταγωνιστής στην ελληνική πολιτική σκηνή, καλώς ή κακώς, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε τις εκλογές με μια επίμονη τακτική που στηριζόταν στην απαξίωση των πολιτικών αντιπάλων αλλά και στον αγώνα του εναντίον του Μνημονίου και της Τρόικας!!! Η απαξίωση των αντιπάλων ήταν μόνιμη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου ιδρύθηκε το ΚΚΕεσωτ, που στη συνέχεια άλλαξε πολλούς τίτλους, προσεταιριζόμενο διάφορες αριστερές ή αριστερίστικες ομάδες που δρούσαν εξωκοινοβουλευτικά.
Ο «αντιμνημονιακός» αγώνας έλαβε διαστάσεις και είχε ως βάση του την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού που ταλαιπωρήθηκε και ακόμη ταλαιπωρείται από τις συνέπειες μιας σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που απέρρεε από την εφαρμογή των Μνημονίων.

Η Τρόικα δεν ήταν παρά οι εκπρόσωποι των δανειστών μας που ως ομάδα είχαν αυτή την ονομασία για λόγους τεχνικούς. Ωστόσο, η πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μυθικές διαστάσεις στην Τρόικα, σε σημείο που και μόνη η αναφορά της λέξης ξεσήκωνε τους πάντες. Όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι, αλλά ποιος τολμούσε να δει με άλλο μάτι τους εκπροσώπους των δανειστών;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζε καθημερινά από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ότι θα σκίσει το Μνημόνιο και θα διώξει την Τρόικα. Αυτό ήταν άλλωστε το ζητούμενο για τους Έλληνες που καθημερινά έβλεπαν να χάνουν από τα εισοδήματά τους, την ανεργία να μεγαλώνει, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις απολύσεις στην ημερήσια διάταξη και οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ έπιαναν τόπο!!!!

Ποιος μπορούσε να σκεφτεί λογικά και να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση;; Οι δανειστές απλώς κάποια στιγμή μας έδωσαν χέρι βοήθειας, δανείζοντάς μας τεράστια ποσά για να λειτουργήσει το κράτος και να μην χρεοκοπήσει και βρεθούμε όλοι στους δρόμους. Επόμενο λοιπόν να ζητούν να ξαναπάρουν μέσα σε εύλογο διάστημα τα λεφτά τους. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Έκανε παντιέρα του το σύνθημα για διαγραφή του χρέους!!!!! Κάτι, δηλαδή, που δεν ήταν ούτε είναι δυνατό να συμβεί. 

Κάποια στιγμή ανέλαβαν οι Συριζαίοι τη διακυβέρνηση της χώρας, σχεδόν ωρυόμενοι ότι θα κάνουν ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για να πετύχουν αυτά που είχαν υποσχεθεί. Και τι βλέπουμε τώρα, μετά από περίπου δυόμισι μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων;;; Τη διαφαινόμενη αποτυχία!!! Η Τρόικα δεν λέγεται Τρόικα, αλλά... "θεσμοί", το μνημόνιο δεν λέγεται μνημόνιο αλλά "συμφωνία" ή κάπως αλλιώς. Και φυσικά όπως λένε και οι ξένοι αλλά και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!! Δεν μπορεί να το αποφύγει. Και επειδή δεν θέλει να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκασμένος να επιμείνει στην άγονη τακτική του, δοηγώντας τις εξελίξεις σ' ένα δρόμο που κανείς μας δεν επιθυμεί.

Πώς θα σωθεί η κυβέρνηση του Τσίπρα;;; Και πώς μπορεί να γλιτώσει από τον ακροδεξιό βραχίονα του Καμμένου;;; Ή πώς θα ξεμπλέξει από τους προβληματικούς Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου;;; Μια λύση υπάρχει: ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! 

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται δήλωση Έλληνα υπουργού, σύμφωνα με τον οποίο: «Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Εάν η ΕΕ εξακολουθήσει να τηρεί σκληρή στάση, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σταθεροί. Έχουμε τον ελληνικό λαό στο πλευρό μας». Η εφημερίδα επικαλείται, δε, τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό που θα αντιστοιχούσε σε αυτοδυναμία.

Είναι φανερό, δηλαδή, ότι το παλαιοκομμουνιστικό κογκλάβιο του ΣΥΡΙΖΑ [Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Λαφαζάνης και μερικοί άλλοι] έφερε τα πράγματα εκεί που ήθελε. Αλλά ποιος μπορεί να παραβλέψει την πολιτική αδυναμία και του Τσίπρα αλλά και των στελεχών της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσουν τους Ευρωπαίους εταίρους;;; 

Με υπουργό τον υπερφίαλο, αλαζόνα, ξερόλα και εκτός τόπου και χρόνου Βαρουφάκη [μήπως στην περίπτωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου τα είχε διαβλέψει όλα αυτά και τον άφησε να φύγει;;;;] κατάφερε ο Τσίπρας να βάλει απέναντι στην Ελλάδα όλους τους Ευρωπαίους. Και τους έχουμε τώρα ΟΛΟΥΣ αντιπάλους!!!

Το ζήτημα είναι ότι αυτοί θέλουν εκλογές για να κερδίσουν την αυτοδυναμία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμφέρει στη χώρα, που θα υποστεί τη βάσανο άλλης μια εκλογικής αναμέτρησης και οικονομικής αιμορραγίας αλλά και κοινωνικής διάλυσης. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αδιαφορούν για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει στην ελληνική κοινωνία άλλη μια εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου