Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διπλή κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

  • Συνάντηση με Τσίπρα επιδιώκουν οι εργαζόμενοι
Διπλή κινητοποίηση την Πέμπτη στην Αθήνα για τα μεταλλεία Χαλκιδικής
Φωτογραφία αρχείου 
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιδιώκουν να συναντήσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, οι οποίοι την Πέμπτη θα βρεθούν στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα, συγκέντρωση στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους κατοίκους που αντιδρούν. «Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής.
Όπως τονίζει, το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι να πάρουν διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι συνεχίζεται η επένδυση, καθώς, όπως αναφέρει «είναι νόμιμη και από αυτή ζουν 2.000 εργαζόμενοι».  Μάλιστα, κάνει λόγο για οικονομικό αλλά και πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι επιδίωξη των εργαζομένων είναι να δουλέψουν και όχι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που θα μεταβούν στην Αθήνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου