Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νίκος Ξυδάκης: «Η Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει»

Νίκος Ξυδάκης: «Η Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει» 
Η Ελλάδα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει σε περίπτωση που ο λαός αποφανθεί αρνητικά επί της πρότασης των θεσμών, είπε o υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «η χώρα έχει 100 τρόπους να συνεχίσει, μπορεί να ξαναγίνει μια συζήτηση με τους δανειστές μας, μήπως και θυμηθούν ότι υπάρχει μια Ευρώπη που έχει ομοσπονδιακά χαραλτηριστικά και ειναι μια ευκαιρία να δει και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη βρίσκεται ένας λαός και όχι ένα πρόσωπο, ο Αλέξης Τσίπρας».


Σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι» σημείωσε ότι όλα είναι ανοιχτά: «Θα είναι αποδοκιμασία του χειρισμού και η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να το σεβαστεί. Θα πάμε στη Βουλή και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ανοιχτά τα ζητήματα».

Σχετικά με την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011 ανέφερε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους ήρωες, σκοπούς και καταλήξεις, τότε ο πρωθυπουργός συνετρίβη και δεν του επετράπη να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού και ανετράπη από μέσα από το κόμμα του και ο ελληνικός λαός ποτε δεν εξέφρασε τη βούλησή του για την τύχη των παιδιών του για την τύχη της πατρίδας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου