Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη

 
Tην παραίτησή της ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία παρέδωσε την έδρα της το πρωί της Δευτέρας. Οπως δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή "είναι φανερό ότι όποιος δεν ψηφίσει την συμφωνία θα πρέπει να παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση της παραίτηση της κ. Βαλάβανη από τη θέση του υπουργού, έρχεται λίγη ώρα μετά την έκδοση ανακοίνωσης στην οποία η ίδια διαψεύδει ότι είναι η υπουργός που προέβη σε ανάληψη 200.000 ευρώ πριν από το κλείσιμο των τραπεζών, με αφορμή την σχετική ερώτηση που εστάλη στη Βουλή από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κ. Αυγενάκη προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο αν «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες».
Σύμφωνα με κ. Βαλαβανη η  επιστολή του κ. Αυγενάκη την “φωτογραφίζει”, καθώς «στηριγμένος σε δημοσίευμα site της Αττικής, ως τον «ιδιαίτερα προβεβλημένο (sic) υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. …».
Η κ. Βαλαβάνη ισχυριζόμενη σε ανακοίνωση ότι πρόκειται περί λασπολογίας σημειώνει ότι αισθάνεται υποχρεωμένη ν’  αποδείξει ότι «δεν είμαι ελέφαντας» και δηλώνει τα εξής:
«- Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.
- Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στο Ηράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.
- Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι «μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.
- Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματος του ELA κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργία σε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους «θεσμούς». Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που «άδειαζαν» λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπό το φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων «εμπιστευτικών πληροφοριών» και «κατάχρησης θέσης» οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου