Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αποποιείται των ευθυνών του ο Βαρουφάκης: «Οτι έκανα ήταν με εντολή του Αλέξη Τσίπρα»

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ... ΠΑΝΤΩΝ
Αποποιείται των ευθυνών του ο Βαρουφάκης: «Οτι έκανα ήταν με εντολή του Αλέξη Τσίπρα»

Νέες «ρουκέτες» εξαπέλυσε με αποψινές του δηλώσεις στο Mega ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι όλες οι ενέργειές του, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων σχεδίων για Grexit και IOUs, έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Οπως ισχυρίστηκε, εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή. «Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή, εναντίον της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη», δήλωσε σχετικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως τα IOUs ήταν ενας τρόπος «για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας».
Αποποιείται των ευθυνών του ο Βαρουφάκης: «Οτι έκανα ήταν με εντολή του Αλέξη Τσίπρα»
Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση και για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Αθήνα με τους δανειστές, χαρακτηρίζοντά τη «συνθήκη συνθηκολόγησης».
«Αυτό ζητάνε οι δανειστές. Κανένας από εμάς δεν ήθελε να παραδώσουμε την χώρα. Ζητούν να παραδώσουμε τη χώρα άνευ όρων. Ως βουλευτής έχω ιερή υποχρέωση να διαβάσω προσεκτικά το κάθε άρθρο του κάθε νομοσχεδίου και να αποφανθώ. Να το δω σφαιρικά με ένα απλό ερώτημα: "Είναι βιώσιμο, υπάρχει πιθανότητα να ανακάμψει η Ελλάδα;" Δεν έχω αποφανθεί ακόμα», ανέφερε σχετικά.
Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ειπε ότι θα συνεχίσει να  υπηρετεί το... «όχι της μεγαλειώδους Κυριακής».
Απάντησε επίσης πως δεν θα αρνηθεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους επικριτές του, στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική για τα μνημόνια.
Οσον αφορά στο σάλο που προκάλεσε η απουσία του από τη Βουλή στην κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής, επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι αποτελούν «κακεντρέχεια» όσα του καταλογίζονται για το ταξίδι του στην Αίγινα. Υπενθυμίζεται ότι δεν έλαβε μέρος στη ψηφοφορία επικαλούμενος «οικογενειακούς λόγους» που δεν ήταν άλλοι από το να ταξιδέψει στο νησί με την κόρη του που μόλις είχε επιστρέψει από την Αυστραλία.
«Η κακεντρέχεια είναι στο κόκκινο και ό,τι και αν κάνω μετατρέπεται σε σκάνδαλο», επανέλαβε, υποστηρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι προηγουμένως είχε μιλήσει τόσο με τον κ. Τσίπρα, όσο και με τον κ.  Τσακαλώτο.
Οσον αφορά στο θόρυβο που προκαλούν οι φήμες για ομιλίες του έναντι παχυλών αμοιβών τώρα που δεν είναι υπουργός, υποστήριξε ότι όσο διάστημα θα είναι βουλευτής, δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από καμία διάλεξη όσο είμαι βουλευτής και ούτε πρόκειται», τόνισε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου