Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος... μένει μέχρι να φύγει από την κυβέρνηση


Ο Πάνος Καμμένος... μένει μέχρι να φύγει από την κυβέρνηση

Την τακτική της.... δημιουργικής ασάφειας του Γ. Βαρουφάκη επέλεξε ο Πάνος Καμμένος αφήνοντας τους πάντες με την απορία: Θα φύγει από την κυβέρνηση ή θα μείνει;
«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτή τη συμφωνία» διαμήνυσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, προαναγγέλλοντας την καταψήφιση της νέας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, υπερβαίνουν όσα ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Ελλήνων και είχε συμφωνήσει νωρίτερα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Αφού είπε ότι συνεχίζει μαζί με τον κ. Τσίπρα, (παρ' ότι δεν φαίνεται να ψηφίζει τη συμφωνία) στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και όσοι έδιναν τα πάντα την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε μάχη.
«Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών όπως Φινλανδία και της Βαλτικής. Ενα πραξικόπημα που έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων. Ο εκβιασμός αυτός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες», είπε αρχικά ο κ. Καμμένος.
«Ο πρωθυπουργός, απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, να κάνει μία συμφωνία. Ξεκαθαρίζω ότι η συμφωνία αυτή είναι έξω και πέρα από αυτή που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ο υπουργός Αμυνας.
«Οι ΑΝΕΛ, σε αυτή τη συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των πολιτικών αρχηγών), παρά τις τεράστιες διαφορές, σε ένδειξη καλής θελήσεως και για να βρεθεί μία λύση συμφωνήσαμε. Σε αυτή όμως που φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως τον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμη και συνταγματικών αξιών. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που σεβόμαστε», συνέχισε ο κ. Καμμένος.
Αύριο θα συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και θα λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος, προανήγγειλε ακόμη.
«Η ολονύχτια προσπάθεια πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα. Θα προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών», τόνισε ακόμη.
«Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο στο δίλημμα που του έβαλαν. Η βουλή έχει το λόγο», συμπλήρωσε.
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε σε ΝΔ και Ποτάμι αλλά και σε όσους ήθελαν να σπάσει η κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έσπασε, παρά τους εκβιασμούς και τις συμβουλές. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν, εκείνοι τα έδιναν όλα», είπε αρχικά.
«Είναι απίστευτο ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός πάλευε με τέσσερις ηγέτες, πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος δήλωναν ότι τα δίνουμε όλα, ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού. Η ΝΔ και το Ποτάμι, την ώρα της διαπραγμάτευσης έλεγαν να τα δώσουμε όλα, σε αντίθεση με την απόφαση που είχαμε πάρει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών», κατέληξε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου