Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Λάβρος ο Βαρουφάκης κατά του Ρέντσι: Δεν θα γλιτώσετε από μένα

Λάβρος ο Βαρουφάκης κατά του Ρέντσι: Δεν θα γλιτώσετε από μένα

Μήνυμα προς τον Ιταλό πρωθυπουργό ανήρτησε πριν από λίγο ο Γιανης Βαρουφάκης στο προσωπικό του Blog απαντώντας στην χθεσινή δήλωση: «Τον ξεφορτωθήκαμε» του Ματέο Ρέντσι για τον τέως ΥΠΟΙΚ. .
Μπορείτε να χαρείτε όσο θέλετε για το γεγονός ότι δεν είμαι πια ο υπουργός Οικονομικών, ούτε καν στο Κοινοβούλιο. Αλλά «δεν με ξεφορτώθηκες». Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί που συναντώ στο δρόμο...

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με κείμενό του, επαναλαμβάνει ότι δεν ξεφορτώθηκαν τον ίδιο, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο «ξεφορτώθηκαν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» και εγκαλεί τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στο έργο «αριστερή παρένθεση - διάλειμμα Αλέξης» παίζοντας το ρόλο του «καλού μπάτσου».
Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει στον Ματέο Ρέντσι ότι παρέμεινε πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας «υπό συνθήκες ακραίου εξαναγκασμού» από τους Ευρωπαίους ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του κ. Ρέντσι που του έλεγε «Εάν δεν συμφωνήσετε, θα σας καταστρέψουν - παρακαλώ πείτε ναι σε αυτά», οδηγήθηκε στο «ναι» στη συμφωνία.

«Είμαι ζωντανός και ρίχνω κλοτσιές σε πολιτικό επίπεδο, καθώς περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας και οι άνθρωποι στην Ιταλία μου θυμίζουν ότι συμμετέχοντας σε αυτό το ποταπό πραξικόπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο, ξεφορτωθήκατε τη δική σας ακεραιότητα ως Ευρωπαίων Δημοκρατών. Ενδεχομένως και την  ψυχή σας. Ευτυχώς αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο. Αλλά θα πρέπει να γίνουν σοβαρές επανορθώσεις. Ανυπομονώ να σας δω να επιστρέφετε στις τάξεις των Ευρώπαίων δημοκρατών» καταλήγει ο Γιανης Βαρουφάκης.




Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στον «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατα του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Όπως υποστηρίζει ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού αστυνομικού» για να «σπάσει» ο Τσίπρας βασιζόμενος στη ρητορική «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν-πες τους "ναι"».


Επιχειρώντας, τέλος, να εξηγήσει γιατί χώρισαν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «διαφωνήσαμε για το αν "αυτοί" μπλόφαραν ή όχι και για το αν εμείς, σε κάθε περίπτωση, είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από το Ελληνικό κράτος στην ανελέητη Τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφορά μου με τον Αλέξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου