Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ραχήλ Μακρή: «Αντί να εισπράξουν τα 500 εκατ. ΦΠΑ από την γερμανική Hochtief, επιβάλλουν 12 ευρώ τέλη χρήσης αεροδρομίων για κάθε επιβάτη»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πριν γαντζωθεί στην εξουσία κατήγγειλε την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, για μη απόδοση ΦΠΑ που εισέπραττε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει ΦΠΑ ύψους 500 εκατ. Ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, επικαλούμενη δικαιώματα «συμψηφισμού» και εκμεταλλευόμενη νομικίστικες διαδικασίες και τεχνάσματα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες φορολογούμενους και στους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που οδηγούνται στην οικονομική αγχόνη χωρίς να έχουν δικαίωμα συμψηφισμού για τα 500εκατ ευρώ, καταθέτει τροπολογία επιβολής τελών στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα ξεπουλημένα αεροδρόμια της χώρας.
Με τροπολογία που υπογράφουν οι Υπουργοί Τσακαλώτος και Σπίρτζης, οι επιβάτες θα καταβάλουν Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ) ή αλλιώς, το γνωστό «Σπατόσημο», ύψους 12ευρώ.
Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται, να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει.

Παρατίθεται η Τροπολογία https://issuu.com/metoponikis/docs/9996468

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

πηγή: timesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου